- Üye Girişi
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ihale dokumanı için lütfen tıklayınız
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ VE PERSONEL YEMEK HİZMETİ ALIMI hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN | : | 2022/832520 |
1-İdarenin | ||
a) Adı | : | SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ |
b) Adresi | : | Merkez Kampüs Kepez Mevkii 09010 EFELER/AYDIN |
c) Telefon ve faks numarası | : | 2562182000 - 2562135509 |
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası | : | https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/ |
2-İhale konusu hizmet alımın
a) Adı | : | 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ VE PERSONEL YEMEK HİZMETİ ALIMI |
b) Niteliği, türü ve miktarı | : |
900.000 Öğün |
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer | : | Aydın merkez birimleri (Rektörlük, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Aydın İktisat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor YO., Aydın MYO., Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Aydın Sağlık Hizmetleri MYO., Diş Hekimliği Fakültesi) ve ilçe birimler (Ziraat Fakültesi, Koçarlı MYO., Veteriner Fakültesi, Nazilli İ.İ.B. Fakültesi, Nazilli MYO., Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO., Turizm Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Köşk MYO., Sultanhisar MYO., Yenipazar MYO., Atça MYO., Bozdoğan MYO., Kuyucak MYO., Karacasu MYO., Buharkent MYO., Çine MYO., Söke İşletme Fakültesi, Söke Sağlık Hizmetleri MYO., Söke MYO., Davutlar MYO., Didim MYO., Germencik MYO.) öğrenci ve personel yemekhaneleridir. |
ç) Süresi/teslim tarihi | : | İşe başlama tarihi 17.10.2022, işin bitiş tarihi 30.06.2023 |
d) İşe başlama tarihi | : | 17.10.2022 |
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati | : | 03.10.2022 - 10:00 |
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) | : | Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlük Binası 2. Kat Toplantı Salonu Merkez Kampüs Kepez Mevkii Efeler/AYDIN |
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,
İşletme Kayıt Belgesi (Gıda Üretimi Yapan İşletmeler, Toplu Tüketim İşletmelerine ait)
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: |
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgelere ilişkin bilgiler |
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi kredisini veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu, Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir. |
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri: |
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde; a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu, b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu, c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler. Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. |
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler: |
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu, b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler, Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir. Toplam cironun teklif edilen bedelin %25'inden , hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir. Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır. |
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: |
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler: |
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 40 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi. |
4.3.2. Kapasite raporuna ait bilgiler: |
İsteklinin kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkârlar odası tarafından mevzuatına uygun olarak düzenlenen, Teklif veren firmanın Aydın ili merkez Efeler İlçesine en fazla 150 Km mesafede kendisine ait ruhsatlı ihale tarihi itibariyle geçerli olan ve günlük üretim miktarı 4000 adetlik/öğün (İdarenin günlük ihtiyacının tamamıdır.) Kapasite Raporunu ihale dosyasında ibraz etmesi gerekmektedir. İş ortaklığı durumunda, iş ortaklıklarındaki ortaklardan her birinin, kapasite raporuna ilişkin olarak iş ortaklığındaki hissesi oranında yeterliği sağlamaları zorunludur. |
4.3.3. Kalite ve standarda ilişkin belgelere ait bilgiler: |
İstekli ihale tarihi itibariyle geçerliliği olan aşağıdaki belgeleri teklifleri ile birlikte sunacaklardır. - İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (Faaliyet türü, "Sütlü, şuruplu tatlı ve yemek üretimi" olarak düzenlenmiş olan belgeler geçerli kabul edilecektir.) (İş Ortaklığı olması halinde ortaklardan tamamının bu belgeyi sunması gerekmektedir.) - Hizmet verilecek Yemek Fabrikasının Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi (İş Ortaklığı olması halinde ortaklardan tamamının bu belgeyi sunması gerekmektedir.) - Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerinden ihalenin ilan tarihinden önceki 1 yıl içerisinde alınmış olan isteklinin kendi üretim tesisine ait 2 adet yemek (kırmızı et ve beyaz et yemeği) ve 2 adet sütlü ve 2 adet şuruplu tatlı grubuna ilişkin Muayene ve Analiz Raporunu teklifleri ile birlikte sunacaktır. (İş Ortaklığı olması halinde herhangi bir ortağın bu belgeyi sunması yeterli kabul edilecektir.) - Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerinden ihalenin ilan tarihinden önceki 1 yıl içerisinde alınmış olan isteklinin kendi üretim tesisine ait 2 adet kızartma yağı Muayene ve Analiz Raporunu teklifleri ile birlikte sunacaktır. (İş Ortaklığı olması halinde herhangi bir ortağın bu belgeyi sunması yeterli kabul edilecektir.) - Halk Sağlığı Laboratuvar Müdürlüklerinden ya da belgelendirilmiş özel kuruluşlardan ihalenin ilan tarihinden önceki 1 yıl içerisinde alınmış olan yemek yapımı esnasında kullanılan suya ilişkin analiz raporunu teklifleri ile birlikte sunacaktır. (İş Ortaklığı olması halinde herhangi bir ortağın bu belgeyi sunması yeterli kabul edilecektir.) |
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler: |
4.4.1.
Kamu ve özel sektöre gerçekleştirilmiş malzemeli yemek pişirme, dağıtımı, servisi, sunumu, sonrası temizlik işleri; her türlü dağıtımlı toplu yemek hazırlama ve temizlik işleri. |
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup, yerli istekliler lehine % 15 oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (R) : Malzemeli Yemek/0,79
Aşırı düşük teklif değerlendirme yöntemi : Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.