- Üye Girişi
Yaptığı açıklamalar bilim çevreleri tarafından tartışılan Canan Karatay’ın bir ilçemizde misafir edildiği bir ortamda “İncirin fazlası öldürebilir” açıklamasını şiddetle kınıyoruz.
Son dönemlerde sırf jeotermal konusunu gündeme getirmek için yine incir gündem oluşturma ve şov malzemesi haline getirilmiştir. Faydaları saymakla bitmeyen Aydın’ın sembolü ve Avrupa Birliği tescili Aydın Ticaret Odası’na ait olan kutsal meyvenin bu şekilde karalanmasına Aydın Ticaret Odası olarak YETER diyoruz.
Üreticisinden, müstahsiline, tüccarına ve ihracatçısına kadar Aydın ekonomisinin ana damarlarından biri olan Aydın İncirinin bilimsel veriler ışığında hiçbir zararı olmadığı gibi faydaları da şunlardır.
Nezle ve bronşite faydalıdır.
Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci arttırır.
Düzenli incir tüketimi kolon ve çeşitli bağırsak hastalıklarına karşı koruyucudur, sağlıklı bir bağırsak fonksiyonu sağlar.
İncir Omega-3 ve Omega-6 esansiyel yağ asitleri açısından zengin bir meyvedir. Bu nedenle incir yemek kalp hastalıkları engellemede çok büyük fayda sağlar.
İncir kalbin normal işlemesine yardımcı olur. Düşük sodyum, son derece yüksek potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düşürür.
Taze incir %80 kadar su içerir, beyin için uyarıcı ve enerji kaynağıdır.
İçerdiği güçlü antioksidan ve enzimler sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca çatlamış dudakları ve erken kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.
Düzenli İncir tüketimi hafif müshil etkisi, kabızlık ve hemoroit gibi bağırsak sorunlarının tedavisinde yardımcı olur.
HER GÜN 2 ADET KURU İNCİR HERŞEYE İYİ GELİR.