GIDA İŞLETMELERİ VE FIRINLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME 21.03.2020

Sayın Üyemiz;

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü’nden gelen yazıda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında yeni Koronavirüs hastalığı kaynaklı virüsün yayılmasının engellenmesi için hazırlanmış olan Genelgede belirtilen hususlara azami özen gösterilmesi istenmiştir. Bu sebeple ülkemizde Koronavirüs hastalığının yayılmasının önüne geçilebilmesi için yurt genelinde 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında, gıda işletmelerinde alınacak teknik ve hijyenik önlemlere ilişkin olarak bilgilendirme denetimleri yapılacaktır. Bu kapsamda yapılacak denetimlerde “Kontrol Görevlilerinin Dikkat Edecekleri Hususlar ve İşletmelerde Hijyen Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar” ekte yer almaktadır.

Üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir.

Aydın Ticaret Odası