17.10.2024

Sayın Üyemiz,

İzmir Ticaret Odası'ndan Odamıza gelen yazıda belirtildiği üzere,İzmir Tulum Peyniri, bölgesel kimliğimizi ve kültürel zenginliğimizi yansıtan önemli bir yerel üründür. Ürün için 24.01.2022 tarihinde İzmir Ticaret Odası'nca coğrafi işaret tescili alınması ile bu sürecin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması, kentimizin ekonomik ve kültürel kalkınmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. İzmir Tulum Peynirinin korunması, bu değerli ürünün daha geniş kitlelere ulaşması ve kentimizin yerel bir ürününün tanıtımının sağlanması amacıyla 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11.00'de (Kayıt: 10.30) Odamız ÇAS B Toplantı Salonunda "İzmir Tulum Peyniri Coğrafi İşaret İstişare Toplantısı" düzenlenecektir.

Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, kooperatif/birlik temsilcileri ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar olmak üzere sektör paydaşlarının bir araya geleceği söz konusu toplantıya katılım sağlamak için aşağıda iletişim bilgilerinin ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Not: Toplantıya katılım için https://izto.org.tr/tr/ft/izmir-tulum-peyniri-cografi-isaret-istisaretoplantisi linkinden kayıt yapılması gerekmektedir.

Melisa Pakkan, Araştırma ve Geliştirme Uzmanı / melisa.pakkan@izto.org.tr / 02324984103

Dr. Selin Ertik, Proje Görevlisi / selin.ertik@izto.org.tr / 02324984235