AYTO E-GÜNDEM 17.07.2024 17.07.2024

-Bugün saat 16.00’ da 16. Meslek Komitesi (Teknik Danışmanlık ve Müşavirlik) toplantısı yapılacaktır.

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükelçi Güven Mektupları Takdim Töreni'ne katılacak. Erdoğan, Bahreyn Büyükelçisi Bassam Ahmed Marzooq, Guatemala Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, Bosna Hersek Büyükelçisi Mirsada Colakovic ve Sırbistan Büyükelçisi Aca Jovanovic'i kabul edecek.

(Ankara/14.00/14.15/14.45/15.15/15.45)

2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşecek, Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.
(Ankara/12.30 - 14.30)

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.
(Konya/11.10-11.35-12.00)

2- TBMM'den
- İYİ Parti ve Saadet Partisi Meclis grup toplantıları düzenlenecek.
- Genel Kurulda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.
- Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.
(TBMM/10.30/09.15/14.00/14.00)

EKONOMİ

1-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi (NTE) Açılış Töreni ile Tunceli Tekstilkent Kalkınma Ajansı Toplu Açılış ve İmza Töreni'ne katılacak.
(Tunceli/12.30-15.00)
2- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak.
3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mayıs ayına ilişkin konut fiyat endeksi ile özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu açıklayacak.

Euro  :  1002,00 TL

Altın  :  1006,00 TL

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nijer'i ziyaret edecek.
(Niamey)

2- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krizin yansımaları izleniyor.
(Gazze/Kudüs)

1- Beşiktaş, Slovenya'daki yurt dışı kampı kapsamında ikinci hazırlık maçını Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla Sports Park Radomlje'de yapacak.
(Radomlje/18.30)
2- FIBA Erkekler 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na Polonya'da son 16 turu maçlarıyla devam edilecek. Türkiye, bu turda Litvanya'ya karşı çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.
(Gdynia/21.30)

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

–– 2024 Yılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8729)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI