GIDA İŞLETMELERİ İÇİN TARIM CEBİMDE MOBİL UYGULAMASI 09.07.2024

Sayın Üyemiz,

T.C. Efeler Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Odamıza gelen yazıda belirtildiği üzere, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşma hakkının kendileri tarafından takip edilebilirliğini sağlamak için, Tarım Cebimde Mobil Uygulaması üzerinden bir karekod sorgulaması yapılarak onaylı veya kayıtlı gıda işletmelerine ait “İşletme Adı”, “İşletme Adresi”, “İşletmeye Yapılan En Son Yurtiçi Resmi Kontrol Tarihi” verilerine tüketiciler tarafından ulaşılabilmesine yönelik bir hizmet hayata geçirilmektedir. Gıda işletmecilerinin gönüllü olarak kendi işletmelerine özel oluşturulan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen karekodu içeren görseli sergilemeleri sonucunda tüketicilerin bu hizmetten yararlanabilmesi mümkün olacaktır. İşletmeciler görselin A4 veya A5 büyüklüğündeki çıktılarını https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ internet sitesinden alabileceklerdir. Karekodu içeren görselin gıda işletmelerinin görünür yerlerinde sergilenmesi öngörülmektedir. Tüketiciler görsel üzerindeki karekodu Tarım Cebimde Uygulaması üzerinden okuttuklarında yukarıda sıralanan bilgilere erişim sağlayabileceklerdir. Gıda işletmecilerinin hizmete dahil olmak ve tüketicilerin hizmetten yararlanmak için yapması gerekenlere ilişkin işlem basamaklarını içeren bölümün işletme karekod çıktısı ile birlikte işletmenin görünür yerlerine asılması gerekmekte olup bilgi dokümanı ekte yer almaktadır.

EK

Üyelerimizin bilgisine sunulur.