AYTO E-GÜNDEM 27.06.2024 27.06.2024

- Bugün saat 10:00’da YİKOB Toplantı Salonunda düzenlenecek olan Aydın Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu ( SANTEK) 2024 yılı I. Toplantısına Odamız Meclis Başkanı Coşkun Cerit katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 16:00’da 12. Meslek Komitesi (Finansal Yatırım Araçları) toplantısı yapılacaktır.

1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüşecek.

(TBMM/12.30)

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde, Bakanlığın Bilim Kurulu Komisyonlar Toplantısı'na katılacak.

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Marmara Deniz Eylem Planı Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı'na iştirak edecek.

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

4- 22. ve 23. Dönem Düzce Milletvekili 58. Hükümet Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için cenaze töreni düzenlenecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fas Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Leila Benali ile bir araya gelecek.

(Rabat, Fas)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında alınan faiz kararı ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara14.00/14.30)

3- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu haftalık bankacılık sektörü verilerini duyuracak.

4- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı ekonomik güven endeksi ile 2023 yılı sanayi ürün verilerini açıklayacak.

Euro  :  1002,00 TL

Altın  :  1006,00 TL

1- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krizin yansımaları izleniyor.

(Gazze/Kudüs)

1- A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri hazırlıkları kapsamında Filipinler ile karşı karşıya gelecek.

2- Fenerbahçe Futbol A Takımı, yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Düzce/09.30)

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARI

1412 Türkiye Büyük Millet Meclisinin Çalışma Süresinin Uzatılmasına İlişkin Karar