AYTO E-GÜNDEM 26.06.2024 26.06.2024

AYTO E-GÜNDEM

- Bugün saat 11.00’ de AYTO İstihdam Komisyonu toplantısı yapılacaktır.

- Bugün saat 13.30’ da video Konferans yoluyla yapılacak olan Yüksek Öğretim Kalite Kurulu toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 14.00’ te Odamız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’ nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirilecektir.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'na katılacak.
(TBMM/12.00)

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni'ne katılacak.
(Kocaeli/19.00)
2- TBMM'den
- İYİ Parti ve Saadet Partisinin Meclis grup toplantıları yapılacak.
- Genel Kurulda, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.
(TBMM/10.30/09.15/14.00)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
2- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.
3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 14 Haziran haftasına ilişkin para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

Borsa :      1000,00 TL

Dolar :      1003,20 TL

Euro  :      1001,90 TL

Altın  :      1002,08 TL

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak.
(Varşova)
2- ⁠İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krizin yansımaları izleniyor.
(Gazze/Kudüs)

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenecek "Muhabir: Dijital Dönemde Haberciliği Yeniden Düşünmek Forumu"na katılacak.

1- Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) grup maçları tamamlanacak.
- Türkiye, F Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Volkspark Stadı'nda Çekya ile karşılaşacak. Mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izleyecek.
- Günün diğer maçlarında E Grubu'nda Slovakya-Romanya ve Ukrayna-Belçika, F Grubu'nda ise Gürcistan-Portekiz müsabakaları oynanacak.
(Hamburg/22.00/Frankfurt/Stuttgart/19.00/Gelsenkirchen/22.00)
2- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 2024-2025 sezonu eleme turu eşleşmeleri ve normal sezon kura çekimi İsviçre'de yapılacak.
(Mies/12.00)
3- 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, "medya günü" etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

YÖNETMELİK

–– Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunlar İçin Tasarlanan Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerin Genel Güvenliği ve Korunmasız Karayolu Kullanıcılarının ve Yolcuların Korunması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (AB/2019/2144)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TEBLİĞLER

–– Qnbpay Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye Ödeme Kuruluşu Olarak Faaliyet Göstermek Üzere Faaliyet İzni Verilmesine İlişkin Karar